Om os Nyheder
Fra bachelor på EASV til fast job på Danfoss

Fra bachelor på EASV til fast job på Danfoss

31.01.2019

Mathilde Jespersen nåede dårligt nok at fejre sin professionsbachelor på Design & Business, før hun skulle møde på arbejde. Med et 12-tal for bacheloropgaven rejste hun sig fra skolebænken på Erhvervsakademi SydVest i Sønderborg og mødte ind som Brand Assistant hos Danfoss.

Det var ikke noget problem for Mathilde Jespersen at finde vej til sin første arbejdsdag. Faktisk kendte hun turen ganske udmærket. Mens hun læste sin professionsbachelor i Design & Business på Erhvervsakademi SydVest i Sønderborg, var hun først i praktik og havde derefter studiejob hos Danfoss.

Den direkte vej

Og nærmest før blækket på eksamensbeviset var tørt, mødte hun til sin første arbejdsdag som fastansat Brand Assistant samme sted. 23 år gammel, færdig med en videregående uddannelse og med job i en af Danmarks største virksomheder.

Det har været hårdt, men det har også været rigtig godt. Jeg har egentlig aldrig været særligt vild med at gå i skole, og derfor vidste jeg også, at jeg var nødt til at blive ved, indtil jeg havde den uddannelse, jeg gerne ville have. Hvis jeg havde holdt en pause og for eksempel var taget ud at rejse, tror jeg ikke, jeg ville være kommet i gang igen,” fortæller Mathilde Jespersen.

Uddannelse tæt på virkeligheden

Derfor tog hun den direkte vej via gymnasiet til uddannelsen som Designteknolog på EASV i Sønderborg og fortsatte med professionsbacheloren Design & Business samme sted. Og netop det, at der var tale om en professionsbachelor har passet Mathilde Jespersen rigtig godt.

Det har været rigtig godt for mig, at der er så meget praktik, og at jeg har lavet min professionsbachelor i en virksomhed, nemlig Danfoss. Man kommer ud og får prøvet tingene af i den virkelige verden, og jeg har haft mange aha-oplevelser, hvor jeg har kunnet koble undervisningen til arbejdet på Danfoss

Mathilde Jespersen
Dimittend, Design & Business

Vil måske læse videre

Mathilde Jespersen har været glad for studietiden på EASV i Sønderborg, især efter akademiet flyttede i de nye lokaler på Alsion. Og selvom hun har landet drømmejobbet, bliver det lidt underligt ikke at skulle gå på skolen mere, indrømmer hun.

Det har været nogle gode år, og jeg kommer da til at savne det. Det kan også være, jeg vælger at læse videre på et tidspunkt, og jeg overvejer for eksempel en kandidat i marketing,” siger hun.

Mathilde Jespersens primære interesse er branding, og det er netop det, hun nu arbejder med hos Danfoss. Men med den mulige kandidatgrad øjner hun muligheden for at stå med stærke kompetencer inden for både design, branding og markedsføring. En kombination, som vil give hende rigtig mange muligheder i fremtiden.

Indtil videre står der Brand Assistant, Danfoss på visitkortet. Det betyder, at hun skal være med til at sikre, at den store koncern følger sin corporate visual identity og udarbejde grafiske materialer, annoncer, præsentationer og assisterer i mange forskellige opgaver indenfor branding.

Om uddannelsen

Uddannelsen i Design & Business på EASV i Sønderborg giver dig en bred viden om design og trends. Du får kompetencer til at arbejde forretningsmæssigt med design og innovation. Læs mere her.