Om os Nyheder
Fra stjerne i nattelivet, via EASV, til CEO i Vietnam

Fra stjerne i nattelivet, via EASV, til CEO i Vietnam

05.07.2022

Da verden lukkede ned i begyndelsen af 2020, blev Thi Nguyen fanget i Vietnam, hvor han var i praktik. Resten af sin uddannelse som Teknisk Manager Offshore på EASV klarede han online. Han havde muligheden for at rejse hjem, men fandt både kærlighed og karriere, og efter mere end to år i Vietnam er han tiltrådt som CEO i det danskejede selskab Mermaid Maritime Vietnam. Og hvis du synes, det lyder lidt vildt, så bare vent til du læser resten af hans historie.

For 10 år siden var Thi Nguyen godt på vej mod stjernestatus som DJ med jobs i bl.a. Berlin, Barcelona og københavnske Vega. Samtidig arbejdede han på forskellige caféer og restauranter, og da chancen bød sig i 2012 for at blive restaurant- og barchef på en ny gastropub på Højbro Plads, greb han den. Men efter fire år skulle der igen ske noget nyt.

Fra natteliv i København til studieliv i Esbjerg

”Jeg skulle væk fra restaurationsbranchen, og karrieren som DJ var gået i sig selv igen. Der skulle ske noget helt andet, og jeg ville udfordre mig selv på alle parametre,” fortæller Thi Nguyen.

Som sagt, så gjort. Thi Nguyen scrollede uddannelsesguiden igennem og overvejede først at blive maskinmester, men den kortere videregående uddannelse som driftsteknolog på EASV i Esbjerg virkede mere overskuelig og åbnede mange af de samme muligheder.

Jeg havde ikke lyst til at læse i mange år, men jeg følte mig klar til at studere og til at prøve noget helt nyt. Allerede efter et semester blev jeg dog klar over, at Driftsteknolog-uddannelsen i sig selv ikke var nok, hvis jeg også gerne ville arbejde med ledelse. Og det ville jeg. Ledelse og det at tage ansvar har altid været naturligt for mig, ikke mindst efter de mange år som både bar- og restaurantchef. Så jeg besluttede hurtigt også at tage uddannelsen som Teknisk Manager Offshore bagefter. Det gjorde langt de fleste på vores hold i øvrigt.

Thi Nguyen
CEO, Mermaid Maritime Vietnam

Faglighed og rejselyst

Springet fra nattelivet i København til studielivet i Esbjerg var stort. I begyndelsen boede Thi Nguyen en del af tiden hos sine forældre i Silkeborg og i sin minivan, der i forvejen var indrettet til road trips. I weekenderne tog han som regel til København for at være sammen med venner og søskende.

Mødet med en masse nye mennesker, som han i udgangspunktet ikke havde noget til fælles med, nemlig sine medstuderende, fungerede imidlertid godt for ham.

”Det var fantastisk for mig at komme helt ned på jorden, og vi arbejdede rigtig godt sammen på holdet,” husker han.

Hans gamle drøm om at rejse verden rundt levede stadig, og på fjerde semester øjnede han muligheden for at kombinere rejselysten med noget fagligt. Han talte med en af sine undervisere, Thea Rasmussen, der selv har arbejdet i store dele af verden før sin tid som lektor på EASV, om ikke hun kendte nogen i udlandet, der kunne tilbyde en praktikplads.

Tilbage til forældrenes hjemby

Det førte Thi Nguyen til den danskejede virksomhed, Mermaid Maritime i Vietnam, hvor hans forældre oprindeligt flygtede fra. Og ikke nok med det, tilmed til den by, hvor de havde boet. Thi Nguyen er født i Danmark, efter hans forældre kom hertil, men han taler sproget og havde dermed gode forudsætninger for at arbejde i Vietnam.

Han tilbragte sine første 10 dage i Vietnam i hovedstaden Ho Chi Minh City, og det skulle vise sig at være en rigtig god ide. Det var nemlig tid nok til at finde den kæreste, som han stadig er sammen med i dag. Efter de 10 dage flyttede han til forældrenes tidligere hjemby og praktikken hos Mermaid Maritime Vietnam. Og så lukkede verden ned.

Corona-nedlukningen betød blandt andet, at EASV besluttede at gennemføre alle eksaminer i 2020 online, og det var Thi Nguyens held. Dermed kunne han blive i Vietnam og passe både kærligheden og karrieren, samtidig med at han gjorde sin danske uddannelse færdig.

Fra praktikant til topchef

Efter uddannelsen tog hans karriere i Vietnam for alvor fart. Først blev han ansat som projektleder hos Erria Container Services, en virksomhed i samme koncern som hans praktiksted, Mermaid Maritime Services. Her havde han ansvaret for udrulningen af virksomhedens nye ERP-system.

Derefter gik turen til den traditionsrige danske, designmøbel-virksomhed, Wendelbo og en stilling som Internal Account Manager på virksomhedens kontor i Binh Duong, lidt uden for Ho Chi Minh City. Thi Nguyen nød jobbet, kæresten og tilværelsen i Vietnams største by. Og så vendte hans tidligere praktiksted tilbage til ham.

De tilbød mig simpelthen jobbet som direktør i virksomheden, og selvom det var helt vildt stort, og jeg altid følger min mavefornemmelse, så skulle jeg lige tænke mig om. Jeg boede sammen med min kæreste i Ho Chi Minh City, som er to timer fra Vung Tau City, hvor Mermaid Maritime Vietnam har hovedkvarter, og jeg havde ikke lyst til at flytte. Samtidig er jeg kun 34 år, og stort set alle 35 medarbejdere i virksomheden er ældre end mig. Det er meget usædvanligt i Vietnam at have en topchef i den alder. Men jobbet var for godt til at sige nej til, når nu man gerne vil arbejde med ledelse.

Thi Nguyen
CEO, Mermaid Maritime Vietnam

Så han takkede ja og tiltrådte den 1. juni. Resten af udfordringerne finder han og kæresten løsningerne på undervejs.

”Jeg laver ikke langsigtede planer. Ting opstår undervejs i livet, og det er alle mine valg, der har bragt mig dertil, hvor jeg er i dag. Jeg lever, når der sker noget nyt,” siger Thi Nguyen.

Én langsigtet plan har han dog, nemlig at vende tilbage til Danmark på et tidspunkt. Men i de kommende år bliver han siddende i direktørstolen hos Mermaid Maritime Vietnam.

Om uddannelsen

Teknisk Manager Offshore-uddannelsen er en professionsbachelor som bygger ovenpå uddannelserne produktionsteknolog, el-installatør og driftsteknolog. På uddannelsen bliver du bl.a. uddannet til at kunne varetage ledelsesopgaver inden for personale, miljø og sikkerhed både i offshore- og onshorebranchen.

Læs mere om uddannelsen her.