Om os Nyheder
Fra studerende på EASV til ingeniør hos Rambøll

Fra studerende på EASV til ingeniør hos Rambøll

07.05.2020

Kristian Vestergaard Jensen har taget den direkte vej fra gymnasiet til en videregående uddannelse. Nu er han dimitteret fra Teknisk Manager Offshore-uddannelsen på EASV i Esbjerg, og som bare 26-årig har han fået job som ingeniør hos den internationale konsulentvirksomhed Rambøll.

Sabbatår, fuldtidsarbejde og jordomrejser var ikke noget for Kristian Vestergaard Jensen, da han afsluttede sin STX-studentereksamen. Han er en målrettet ung mand, som hele tiden har vidst, hvad han ville. Han ville have en uddannelse, der kunne hjælpe ham ind i olie- og gasbranchen. Derfor tog han driftsteknolog-uddannelsen på EASV i Esbjerg og besluttede sig for at gå direkte videre på professionsbacheloren Teknisk Manager Offshore samme sted.

Forskellige uddannelsesbaggrunde gav høj faglighed

Kristian Vestergaard Jensen har nydt tiden på EASV i Esbjerg, som er det eneste sted i landet, hvor uddannelserne driftsteknolog og Teknisk Manager Offshore udbydes.

Min tid på EASV var helt kanon. Jeg var i en god klasse, hvor vi var gode til at hjælpe hinanden. Vi supplerede hinanden godt, fordi vi kom med forskellige baggrunde. Nogle kom med en håndværksmæssig baggrund og andre, som jeg selv, kom direkte fra gymnasiet. Hver baggrund havde sine fordele, som betød, at vi i fællesskab fik udarbejdet nogle gode projekter. Derudover havde vi nogle dygtige og meget engagerede undervisere, der virkelig formåede at gøre undervisningen interessant. Undervisningen var en kombination mellem teori, undervisernes personlige erfaringer og virksomhedsbesøg, som gav en høj faglighed.

Kristian Vestergaard Jensen
Vedligeholdelsesingeniør hos Rambøll i Esbjerg og tidligere studerende på Teknisk Manager Offshore

Fik job i olie- og gasindustrien

Grunden til, at Kristian Vestergaard Jensen først valgte at læse driftsteknolog og derefter Teknisk Manager Offshore-uddannelsen, var hans interesse for olie- & gasindustrien. Derfor gik han også bevidst efter en praktikplads i denne branche. Han fik praktikplads hos konsulentvirksomheden Rambøll i Esbjerg, hvor han også fik tilbudt job efter uddannelsen.

I dag er Kristian Vestergaard Jensen ansat hos Rambøll som vedligeholdelsesingeniør. Her sidder han med ansvaret for Rambølls Kit Service, som er et system, der anvendes til håndtering af reservedele og specialværktøjer indenfor olie- og gasindustrien og andre dele af energisektoren. Han arbejder bl.a. med kvalitetskontrol og pakning af disse reservedele og værktøjer, udvikling af nye kits og sidder desuden med kontakten til en del af Rambølls Kit Service kunder.

”Min uddannelse har givet mig en række værktøjer og en basal grundforståelse om bl.a. generatorer, turbiner og kompressorer, som jeg dagligt bruger i mit job og i den grad har kunne bygge videre på, efter jeg er kommet ud i erhvervslivet,” fortæller Kristian Vestergaard Jensen.

Om uddannelsen

Teknisk Manager Offshore-uddannelsen er en professionsbachelor som bygger ovenpå uddannelserne produktionsteknolog, el-installatør og driftsteknolog. På uddannelsen bliver du bl.a. uddannet til at kunne varetage ledelsesopgaver inden for personale, miljø og sikkerhed både i offshore- og onshorebranchen.

Læs mere om uddannelsen her.