Om os Nyheder
Jesper blev
el-installatør og fik drømmejob offshore

Jesper blev
el-installatør og fik drømmejob offshore

02.07.2020

Da Jesper Rytke som elektriker fik lov til at snuse til offshore-branchen, var han solgt. Han valgte at læse til el-installatør på EASV i Esbjerg i håb om derefter at få job indenfor netop offshore. Et valg, som skulle vise sig at være det helt rigtige.

Selvom Jesper Rytke var rigtig glad for sit job som elektriker hos den lokale el-installatør, følte han efter flere år i det samme job, at han begyndte at mangle udfordringer i hverdagen.

”Jeg havde et godt job som elektriker, men jeg havde lyst til at prøve kræfter med nogle mere udfordrende opgaver. I forbindelse med mit arbejde, var jeg tre uger i udlandet for at arbejde indenfor offshore-industrien. Jeg syntes, det var virkelig spændende og kunne mærke, at det var noget, jeg gerne ville lave mere af,” fortæller han.

Uddannelsen åbner mange muligheder

Grunden til, at Jesper Rytke lige netop valgte uddannelsen som el-installatør, var de mange muligheder, uddannelsen giver.

Vi var 14 studerende på mit hold og på nær to af os, er vi endt i vidt forskellige jobs indenfor el-faget. En er fx blevet tavlespecialist, en arbejder hos en el-grossist, en har læst videre på universitetet og så er der mig, som er Electrical Engineering Manager hos Ørsted. Jeg synes det er et tydeligt bevis på, at uddannelsen som el-installatør både er en uddannelse, man kan få et godt job med, og en uddannelsen som kan være et trinbræt til videreuddannelse, hvis man har lyst til det.

Jesper Rytke
Electrical Engineering Manager hos Ørsted A/S i Skærbæk og tidligere studerende på el-installatør

Målet blev indfriet

Som Electrical Engineering Manager hos Ørsted A/S i Skærbæk arbejder Jesper Rytke i dag i virksomhedens offshore substation. Han har dermed fået indfriet sit mål om et job i offshore-branchen efter uddannelsen.

”Hos Ørsted er jeg blandt andet ansvarlig for at verificere de forskellige platformdesigns op imod Ørsteds interne retningslinjer, standarder og myndighedskrav. Desuden er der hos Ørsted altid stor fokus på, at vi overholder tidsplaner, myndighedsgodkendelser og budgetter i forhold til vores projekter. Derfor er der mange ting at holde styr på som Electrical Engineering Manager. Den el-tekniske viden fylder selvfølgelig en stor del i mit arbejde, men fag som økonomi og organisation er også vigtige, og noget som jeg alt sammen har lært på uddannelsen,” siger han.

For Jesper Rytke har skiftet fra elektriker til el-installatør været det helt rigtige og givet ham en masse fordele.

”Efter jeg er blevet færdig på uddannelsen, har jeg haft mulighed for at vælge mellem mange forskellige jobtilbud og har både rejst i ind- og udland. Uddannelsen har sendt mig ud på en spændende jobmæssig rejse, som jeg slet ikke tror, er slut endnu,” afslutter han.

Om uddannelsen

Uddannelsen til el-installatør bygger ovenpå elektriker-uddannelsen. Du kommer til at arbejde med avanceret teknologi og med projektering, konstruktion og dimensionering inden for stærkstrøm. Efter uddannelsen har du mulighed for at søge om autorisation som el-installatør.

Læs mere om uddannelsen her.