Uddannelsen som el-installatør i Esbjerg bygger ovenpå din elektrikeruddannelse. Du lærer at arbejde med installation og drift af systemer inden for stærkstrømsteknik.
Uddannelser
El-installatør
Erhvervsakademiuddannelse

el-­installatør

Varighed
2 år
Økonomi
SU
Studiestart
August
Lokationer
Esbjerg
Sprog
Dansk
Næste ansøgningsfrist:
15. marts 2024
Hold dig opdateret
Modtag nyheder fra Erhvervsakademi SydVest om Åbent Hus arrangementer og ansøgningsfrister

Du bliver gennem uddannelsen udfordret i at kombinere viden om blandt andet boligen, el-installationer, elforsyningsanlæg, jura, økonomi, projektstyring og organisation samt konstruktion og i at anvende denne viden i installationsarbejde.

El-installatøren planlægger og gennemfører installationsopgaver efter gældende lovgivning inden for stærkstrøm. Du kommer til at arbejde med avanceret teknologi og med projektering, konstruktion og dimensionering. Du kan arbejde som projektleder, salgsingeniør eller rådgiver i virksomheder inden for elbranchen.

Når du har afsluttet uddannelsen, har du mulighed for at søge om autorisation som el-installatør.

Uddannelsen til el-installatør er en 2-årig videregående uddannelse, fordelt på fire semestre. Uddannelsen består af tre kerneområder, og derudover indeholder uddannelsen valgfag, praktikforløb samt et afsluttende eksamensprojekt.

Uddannelsen er inddelt i følgende kerneområder:

  • Installationstekniske basiselementer: du lærer om sproglig kommunikation, teknisk dokumentation, matematik og informationsteknik.
  • Virksomhedsemner: du lærer om projektledelse og entreprisestyring, økonomi og virksomhedsdrift, organisation og ledelse samt kvalitet, sikkerhed og miljø.
  • Elstudieretningen: du lærer om elektroteknik, forsynings- regulerings- og installationsteknik samt enten autorisation eller stærkstrøm.

PRAKTIK

På dit 4. semester skal du i praktik. Du bestemmer selv om praktikken skal være i en virksomhed i Danmark eller i udlandet.

UDLANDSOPHOLD

På Erhvervsakademi SydVest har du mulighed for at komme til udlandet som en del af din uddannelse. Du kan både vælge at tage et semester i udlandet eller tage din praktik i udlandet. Læs mere her.

Studieordning

Tidligere studieordninger kan rekvireres ved henvendelse

ADGANGSKRAV

Du skal have én af følgende uddannelser for at søge om optagelse:

  • En erhvervsuddannelse som elektriker; elektriker 1 og 2, elektriker (bygningsautomatik, installationsteknik, kommunikationsteknik, styrings- og reguleringsteknik) elektronik- og svagstrømsuddannelsen eller automatik- og procesuddannelsen (med specialer og trin 2)

KVOTE 1

Som noget nyt fra 2023 er ansøgningsfristen for denne uddannelse d. 5. juli kl. 12 – ligesom kvote 1.

Adgangskravene er dog stadig de samme som tidligere – se ovenfor.

Ansøgningsfrist i kvote 1 er 5. juli kl. 12.00.

Bemærk: Alle, der opfylder adgangskravene, bliver optaget på uddannelsen.

BESØG OS

Er du interesseret i at høre mere om uddannelsen til el-installatør på Erhvervsakademi SydVest, er du altid velkommen til at besøge os. Se hvordan her.

 

Jobmuligheder

  • Uddannelsen som elinstallatør kvalificerer dig til flere forskellige jobs:
  • Projektleder
  • Installatør – stærkstrøm
  • Salgsingeniør
  • Rådgiver
  • Har du svendebrev og bestået autorisationsprøven, kan du starte egen virksomhed som elinstallatør.

Læs herunder historier om, hvor vores studerende på uddannelsen el-installatør har været i praktik eller fået job:

Jesper blev el-installatør og fik drømmejob offshore

Martin opfordrer flere til at læse el-installatør

Videreuddannelse

Du har gode muligheder for videreuddannelse. Uddannelsen giver dig adgang til bacheloruddannelsen teknisk manager offshore.

SU

Studerende på el-installatøruddannelsen er berettiget til SU. Når du er blevet optaget på uddannelsen, kan du søge SU, men du skal være opmærksom på, at du tidligst kan søge SU en måned før den måned, du kan få SU fra.

Har du for eksempel ret til SU fra september, kan du tidligst søge fra den 1. august. Du er først SU-berettiget til en måned på en uddannelse, når man starter før den 20. i måneden. Dvs. starter du på en uddannelse den 21. august og derefter, så er du først SU-berettiget til SU fra september måned.

Ansøg

Du skal søge SU direkte på hjemmesiden www.SU.dk
Har du brug for vejledning i forbindelse med din SU kan du henvende dig til vores SU vejledere på mail.

Studielivet på Erhvervsakademi SydVest

Oplev studiemiljøet

Forsknings- og innovationsprojekter

På Erhvervsakademi SydVest får du den nyeste viden. Både undervisere og studerende deltager i forsknings- og udviklingsprojekter med det formål at skabe ny viden for dig og erhvervslivet.