Om os Nyheder
Martin opfordrer flere til at læse
el-installatør

Martin opfordrer flere til at læse
el-installatør

20.05.2020

Martin Vaupell Christensen har altid interesseret sig for el og teknik. Han har været vidt omkring indenfor faget, og også forbi EASV i Esbjerg, hvor han har taget uddannelsen som el-installatør. En uddannelse der er stor efterspørgsel på i erhvervslivet, men som færre og færre vælger, og det er ærgerligt, mener Martin Vaupell Christensen.

Så længe han kan huske, har Martin Vaupell Christensen være begejstret for el og teknik, og han har flere års arbejdsmæssig erfaring fra el-branchen.

”Det startede i Forsvaret, hvor jeg var så heldig at komme ind i luftværnet, og den vej igennem fik jeg indblik i radarer, missiler og kontrolsystemer. Efterfølgende tog jeg Forsvarets kursus i el, teknik og radaroperationer. Senere arbejdede jeg i vindmøllebranchen som tekniker, men efter flere år blev branchen desværre ramt af nedskæringer, og jeg mistede mit job. Det var dengang jeg bestemte mig for, at jeg ville tage en mere teknisk uddannelse inden for el-faget,” fortæller han.

Erhvervslivet efterspørger el-installatører

Martin Vaupell Christensen valgte at søge ind på uddannelsen til el-installatør på EASV i Esbjerg, og det valg er han rigtig glad for i dag.

”Undervisningen på uddannelsen var meget praktisk, og vi fik tit konkrete cases fra det virkelige liv, som vi skulle arbejde med. Derudover var vores undervisere utroligt dygtige, og nogle af dem havde mange års erfaring fra erhvervslivet, som de trak med ind i undervisningen,” fortæller han.

Martin Vaupell Christensen har kun de bedste anbefalinger at give videre om uddannelsen, og synes det er ærgerligt, at der ikke er flere indenfor el-faget, som vælger at tage uddannelsen til el-installatør.

Jeg vil helt klart anbefale både uddannelsen og akademiet til andre. Udover jeg har fik en rigtig fin eksamen med mig fra EASV, har jeg også fået nye venner, bekendtskaber og kontakter i erhvervslivet, som blandt andet var med til at skaffe mig en praktikplads og mit nuværende job. I mit fag bliver el-installatører mere og mere attraktive, og der bliver hele tiden større og større efterspørgsel på deres kompetencer.

Martin Vaupell Christensen
Technical Project Manager hos MHI Vestas Offshore Wind A/S i Esbjerg og tidligere studerende
på el-installatør

Daglig kontakt med hele verden

På uddannelsens 4. semester var Martin Vaupell Christensen i praktik hos virksomheden MHI Vestas Offshore Wind A/S i Esbjerg, hvor han i dag har fået job. MHI Vestas Offshore Wind A/S er ejet 50 procent af Vestas A/S og 50 procent af Mitsubishi Heavy Industries og arbejder med installation og service af offshore-vindmøller.

”Jeg har været igennem en oplærings- og uddannelsesproces i virksomheden, fra jeg startede her som praktikant og til nu. Jeg har været trainee, supervisor og nu, forholdsvis hurtigt efter jeg afsluttede uddannelsen på EASV, er jeg blevet Technical Project Manager i afdelingen Special Projects,” fortæller han.

Martin Vaupell Christensen sidder i et af MHI Vestas Offshore Winds kontrolcentre i Esbjerg, som overvåger vindmøller rundt om i hele verden.

”I kontrolcenteret har jeg det overordnede ansvar for, at alle møller kører som de skal. Jeg er daglig i kontakt med kolleger fra hele verden og har også en del rejseaktiviteter, da mange opgaver og møder foregår på sites, kontorer og skibe forskellige steder i verden,” slutter han.

Om uddannelsen

Uddannelsen til el-installatør bygger ovenpå elektriker-uddannelsen. Du kommer til at arbejde med avanceret teknologi og med projektering, konstruktion og dimensionering inden for stærkstrøm. Efter uddannelsen har du mulighed for at søge om autorisation som el-installatør.

Læs mere om uddannelsen her.