Om os Nyheder
Jessica har startet egen virksomhed

Jessica har startet egen virksomhed

30.06.2020

Jessica S. Rauch er kvinde i en stærkt mandsdomineret verden, men hun har dog aldrig været i tvivl om sit uddannelsesvalg. Hun har taget erhvervsakademiuddannelsen driftsteknolog og professionsbacheloren Teknisk Manager Offshore, begge på EASV i Esbjerg. I dag har hun startet sin egen virksomhed JSR-Rådgivning, hvor hun tilbyder virksomheder freelance projektledelse og rådgivning indenfor det el-tekniske område.

Jessica S. Rauch har tit leget med tanken om at starte egen virksomhed. Samtidig har hun altid haft en særlig interesse for det tekniske fag, hvilket nogen måske vil sige er atypisk for en kvinde. Det er det ikke for Jessica S. Rauch. Hun er uddannet lastbilchauffør og har kørt både lastbil og følgevogn i flere år, indtil hun en dag besluttede sig for, at der skulle ske noget mere.

Godt sammenhold og studiemiljø

For Jessica S. Rauch var det helt naturligt at søge ind på Teknisk Manager Offshore-uddannelsen på EASV i Esbjerg.

”Jeg tog et adgangskursus på Aalborg Universitet i Esbjerg, som gav mig adgang til driftsteknolog-uddannelsen. Jeg afsluttede min uddannelse som driftsteknolog, mens jeg arbejdede hos Cocio A/S i Esbjerg med energioptimering, drift, vedligeholdelse og arbejdsmiljø. Jeg følte dog, at jeg manglede nogle kompetencer indenfor faget, så efter fem år i erhvervslivet, søgte jeg tilbage på EASV for at tage overbygningsuddannelsen Teknisk Manager Offshore. Her kunne jeg få endnu mere teknisk viden om specielt projektstyring og el-autorisation,” fortæller hun.

Jessica S. Rauch har været glad for studietiden på EASV i Esbjerg.

Det har været god undervisning i et godt studiemiljø med mange gode arrangementer hele vejen igennem. Vi havde en rigtig god klasse med et godt sammenhold, og vi mødes stadig en til to gange om året.

Jessica S. Rauch
Selvstændig med virksomhed JSR-Rådgivning i Esbjerg og tidligere studerende på
Teknisk Manager Offshore

Drømmen blev til virkelighed

Efter Teknisk Manager Offshore-uddannelsen arbejdede Jessica S. Rauch som el-installatør og projektleder i nogle år, inden hun besluttede sig for at udleve sin drøm om at starte egen virksomhed.

”For et års tid siden startede jeg som selvstændig med min virksomhed JSR-Rådgivning. Her tilbyder jeg freelance projektledelse og rådgivning inden for det el-tekniske område til store og små virksomheder. Har kunden brug for en tekniker, så hopper jeg også gerne i arbejdstøjet og er klar til at løse diverse tekniske opgaver. Lige nu arbejder jeg 80 procent af tiden for Esbjerg Kommune som teknisk rådgiver indenfor el-området,” fortæller hun.

Om uddannelsen

Teknisk Manager Offshore-uddannelsen er en professionsbachelor som bygger ovenpå uddannelserne produktionsteknolog, el-installatør og driftsteknolog. På uddannelsen bliver du bl.a. uddannet til at kunne varetage ledelsesopgaver inden for personale, miljø og sikkerhed både i offshore- og onshorebranchen.

Læs mere om uddannelsen her.