Om os Nyheder
Michalina fra Polen blev forelsket i Danmark og EASV

Michalina fra Polen blev forelsket i Danmark og EASV

02.06.2020

Michalina Wojdat forlod Polen for fire år siden for at læse til multimediedesigner på EASV i Esbjerg, og hun er her stadig. Efter uddannelsen blev hun nemlig ansat som grafisk designer ved virksomheden CSK i Esbjerg, der tilbyder innovative reservedelsløsninger til energisektoren. For hende var studietiden på EASV en fantastisk oplevelse.

Hun er oprindeligt diætist, men havde ikke tålmodighed til at arbejde så meget med mennesker. Derfor bevægede hun sig ind i en marketing- og reklamebranchen, hvor hun også arbejdede med sociale medier. Det var bedre.

“Jeg vidste, at det var det rigtige for mig at arbejde med,” siger hun.

Fra Polen til Esbjerg

Alt det foregik i Polen, men for fire år siden, besluttede Michalina Wojdat, at hun ville have noget teoretisk viden bag det, hun arbejdede med. Uddannelsessystemet i Polen havde hun dog ikke meget lyst til at søge ind i. Til gengæld havde hun en ven fra Polen, som var flyttet til Danmark nogle år forinden, og det fik hende til at undersøge mulighederne her. Det endte med multimediedesigner-uddannelsen på EASV i Esbjerg.

“Uddannelserne i Polen handler mest om teori, og underviserne bliver nærmest betragtet som guder. I Danmark, og på EASV, er der et meget mere kollegialt studiemiljø. Man kan tale med underviserne, og de har altid tid til en,” fortæller Michalina Wojdat og fortsætter:

“Hele atmosfæren på EASV er fantastisk, og man kan både studere og have det sjovt. Det er meget motiverende. Og så får man afprøvet det, man lærer, i praksis. Her arbejder man med rigtige mennesker og rigtige virksomheder, hvilket er meget anderledes, end når man studerer i Polen.”

Færdiguddannet med fast arbejde

Michalina Wojdat er med egne ord blevet “forelsket i Danmark”. Derfor er hun her stadig, selvom blev færdiguddannet multimediedesigner i 2018. Kort tid efter uddannelsen fik hun nemlig job ved CSK i Esbjerg, hvor hun laver alle former for grafisk design, både på web og trykte medier.

Jeg var i praktik i en anden virksomhed, som ikke havde mulighed for at ansætte mig bagefter. Men de kendte CSK og vidste, at der var muligheder her. Nu bor jeg i Esbjerg og kan gå på arbejde på 20 minutter. Så jeg er rigtig glad og har absolut planer om at blive her.

Michalina Wojdat
Grafisk designer hos CSK Group i Esbjerg og tidligere studerende på multimediedesigner

Om uddannelsen

På uddannelsen til multimediedesigner får du kompetencer inden for en bred vifte af digitale og analoge medier. Du lærer at opbygge og vedligeholde hjemmesider fra start til slut. Du vil desuden opbygge færdigheder i planlægning, gennemførsel og efterbehandling af alsidige medieproduktioner, herunder både film- og billedredigering.

Læs mere om uddannelsen her.