Om os Nyheder
Samarbejde gav husly til
it-virksomhed
og job til
EASV-praktikanter

Samarbejde gav husly til
it-virksomhed
og job til
EASV-praktikanter

14.12.2020

Grundlæggeren af en lokal it-virksomhed har de seneste måneder haft tag over hovedet i EASVs iværksætterhus for studerende, IDEA House. Årsag: Virksomheden har ikke noget fast kontor, men havde tre EASV-studerende i praktik. Det har givet ekstra inspiration til alle studerende i huset og fast job til to af de tre praktikanter.

Normalt er IDEA House forbeholdt studerende med et ønske om at udvikle og afprøve egne forretningsidéer som en del af deres uddannelse på EASV i Esbjerg. Men ingen regel uden undtagelse. Især ikke, når undtagelsen passer rigtig godt med EASV’s ambition om at bringe de studerende tættere på det lokale erhvervsliv.

“Vi fik simpelthen en forespørgsel fra it-virksomheden Tabtimize, som gerne ville have tre studerende i praktik. Udfordringen var bare, at virksomheden ikke har noget fast kontor,” fortæller lektor på EASV, Trine Falbe Larsen

Det har vi aldrig prøvet før – så det gør vi

Derfor spurgte direktør og grundlægger Julian Singh til muligheden for at lade Tabtimize’ tre praktikanter sidde i IDEA House.

“Jeg havde masser af arbejde til dem, men ikke noget sted at placere dem, så det virkede oplagt at spørge. Akademiets indstilling var lidt i retning af: Det har vi aldrig prøvet før – så det gør vi,” fortæller Julian Singh, der endte med også selv at bruge meget af sin arbejdstid sammen med praktikanterne i IDEA House.

Han er selv uddannet på Erhvervsakademiet i Aarhus og flyttede sidste år med familien og Tabtimize til Esbjerg. Indtil EASV-praktikanternes indtog var der tre ansatte i virksomheden, og de sad alle i udlandet. Derfor har det endnu ikke været nødvendigt at få en egentlig kontoradresse i Vestjylland.

Til gengæld havde både Tabtimize’ tre praktikanter og de øvrige studerende i IDEA House glæde af den utraditionelle ordning.

De øvrige studerende fik jo mulighed for at se på allernærmeste hold, hvordan en nyetableret techvirksomhed arbejder. Det giver både inspiration, gode relationer og masser af synergi at sidde i samme hus, og det er absolut noget, vi gerne vil arbejde videre med under en eller anden form og så vidt, pladsen tillader det.

Trine Falbe Larsen
Lektor, EASV

Tips og tricks til andre studerende

Også en af de tre praktikanter, spanske Alejandro Valle Torres, der efter sin dimission som bachelor i Web Development til januar har fået fast job hos Tabtimize, var glad for forsøget.

“For os som praktikanter var det stort set det samme som at sidde ude hos en virksomhed, fordi Julian var der sammen med os meget af tiden. Jeg ved også, at han hjalp nogle af de andre studerende med tips og tricks undervejs,” fortæller Alejandro Valle Torres.

Og Julian Singh var begejstret for at have mennesker omkring sig i hverdagen.

“Min oprindelige plan var egentlig at være i huset en-to gange om ugen, men jeg endte med at være der stort set hver dag. Nu skal vi have to nye praktikanter til januar, og jeg vil i det hele taget meget gerne fortsætte samarbejdet med EASV,” forklarer han.

Foreløbig har han ansat to af de tre praktikanter, der har gennemført praktikken, og ville egentlig gerne have ansat den tredje også. Der var der dog ikke helt økonomi til endnu i den lille virksomhed, der har udviklet et unikt link building tool baseret på kunstig intelligens. Systemet analyserer automatisk hjemmesiders indhold og matcher med lignende hjemmesider, så virksomhederne har lettere ved at blive fundet på Google.

Læs mere om IDEA House her

Læs mere om Tabtimize her