Om os Nyheder
Uddannelsen Datamatiker blev startskuddet til Roberts nye karriere

Uddannelsen Datamatiker blev startskuddet til Roberts nye karriere

10.06.2024

Efter seks år og flere udsendelser som soldat lagde Robert Skaar uniformen på hylden. Tiden var inde til at ruste sig til en ny karriere, og det skulle være inden for IT. Første skridt på vejen var datamatikeruddannelsen på EASV i Sønderborg. Her opdagede han glæden ved at læse og dimitterede med 12 i gennemsnit.

Robert Skaar havde en klokkeklar aftale med sig selv. Når han stiftede familie, var det slut med tiden som soldat i verdens brændpunkter. Et nyt liv med kone og barn harmonerede ikke med udsendelser til fjerne egne som Afghanistan og Irak, men hvad skulle han så?

”Jeg havde arbejdet med IT i forsvaret, og især kodning trak en del i mig. Derfor researchede jeg på en IT-uddannelse, der kunne give mig en hurtig og bred indgang til den branche. Det med at gå i skole har aldrig interesseret mig ret meget, men det blev anderledes på EASV,” fortæller han.

Motivation gav 12 i gennemsnit

Han tog nogle enkeltfag for at få adgangskravene på plads, og så søgte han ind på Datamatiker på EASV i Sønderborg.

”Og så var jeg pludselig på en uddannelse, som jeg selv havde valgt, fordi det rent faktisk interesserede mig. Det her var noget, jeg gjorde for min egen skyld, og det gjorde en kæmpe forskel,” siger Robert Skaar.

Han befandt sig rigtig godt i studiemiljøet på EASV og engagerede sig både i undervisningen og det sociale liv med sine medstuderende. Robert Skaar blev formand for studenterrådet, og på de sidste to semestre var han hjælpeunderviser på uddannelsen.

”Jo mere man lægger i det, jo mere får man ud af det. Jeg tror, jeg havde prøvet at få 12 en gang i mit liv, men på datamatikeruddannelsen dimitterede jeg med et gennemsnit på 12,” fortæller han.

Jeg havde arbejdet med IT i forsvaret, og især kodning trak en del i mig. Derfor researchede jeg på en IT-uddannelse, der kunne give mig en hurtig og bred indgang til den branche. Det med at gå i skole har aldrig interesseret mig ret meget, men det blev anderledes på EASV.

Robert Skaar
Datamatiker

Fast job inden dimissionen

Sideløbende med uddannelsen fik han arbejde hos virksomheden Agramkow Fluid Systems i Sønderborg, der udvikler og producerer udstyr til end of line i appliance-industrien. Her fik han også en praktikplads, og han skrev sin hovedopgave i samarbejde med virksomheden.

Allerede inden opgaven var afleveret lå der en ansættelseskontrakt klar til ham. Det er tre år siden, og Robert Skaar arbejder stadig hos Agramkow som frontend-udvikler.

”Jeg fik lige præcis den brede indgang til IT-faget, som jeg gerne ville have, og det tog kun to år. Nu har jeg et godt job, som jeg også selv har valgt, og samtidig har jeg en stabil hverdag, som harmonerer rigtig godt med også at have en familie,” siger han.

Ved siden af jobbet hos Agramkow oprettede Robert Skaar sidste år en enkeltmandsvirksomhed, Skaar Software, hvor han tilbyder bl.a. webudvikling, konsultation og software testing. Alt sammen færdigheder har lært på datamatikeruddannelsen og i sit arbejde hos Agramkow.

Læs Datamatiker i Sønderborg, Tønder og Esbjerg

Læs mere og søg her