Om os Rejs ud
En dansker i Sydney

En dansker i Sydney

Mit navn er Thomas Mernoe og under mit studie på EASV havde jeg muligheden for at tage i praktik overalt i verden, så selvfølgelig valgte jeg at rejse så langt væk som muligt.

I juli 2019 pakkede jeg hele mit liv ned i kun en kuffert og flyttede fra trygge lille Danmark til det solrige Sydney i Australien. Da jeg skulle vælge, hvor jeg skulle tage i praktik, havde jeg mange lande i tankerne, men jeg vidste, at jeg ville til et engelsktalende land. England var ikke langt nok væk, og Amerika er ikke glad for indvandrere, så Australien var det indlysende valg. Jeg ville gerne udfordrere mig selv og rykke mig ud af min komfortzone, så det var åbenlyst at vælge et land, som jeg aldrig har været i før, og som bogstaveligt talt ligger på den anden side af jorden. Nu hvor jeg har boet i det centrale Sydney i fire måneder, kan jeg med sikkerhed sige, at jeg er mere end tilfreds med mit valg.

Sydney er en by, hvor ingen er specielle. Det lyder måske som en dårlig ting, men det er det overhovedet ikke. Når du bor i en by, der har næsten samme befolkningsstørrelse som hele ens hjemland, på kun ¼ af den samme mængde plads, og med en så mangfoldig befolkning, er det svært at ikke at føle sig velkommen. Det australske folk er så rare og venlige, at jeg følte, at jeg hørte hjemme fra det øjeblik, jeg landede. Faktisk tog det mig kun et par dage at få venner. I Sydney er ingen specielle, fordi det er alle.

Min praktikplads fik jeg i et lille marketingfirma ved navn TickYes i den østlige del Sydney, nær den berømte Bondi-strand. Jeg havde ikke så mange forventninger til min praktik, da jeg tog herned, men i de sidste par måneder har været rigtig gode og alt andet end kedelige. Kontoret, jeg arbejder på, giver praktikanterne stor medbestemmelse og mulighed for at arbejde med lige det man har lyst til. Et plus er det lave hierarki mellem chef og praktikant, og den høje kreative frihed gør det til et fantastisk sted at arbejde for enhver praktikant og medarbejder.

Hvis du er bekymret for priserne i Sydney, er de virkelig ikke så dyre, som du kunne forvente af en storby. Du kan få en pizza eller burger for 5 dollars, og de fleste leveomkostninger er omtrent de samme som i Danmark. Det eneste, der virkelig overraskede mig, er, at prisen for alkohol og cigaretter er 4-5 gange så høje som i Danmark, men så har det bare været en god grund til at leve sundere. Win-win for min pengepung og krop.

Der er flere måder at få midler til at tage i praktik i udlandet. For det første kan du som dansk studerende fortsætte med at få din SU under dit udenlandsophold. Oven i det giver akademiet en hjælpende hånd med et økonomisk tilskud, og du kan ligeledes få hjælp til at søge legater som støtter studerende der gerne vil i praktik i udlandet.

Alt i alt har dette praktikophold været en af de bedste og mest uforglemmelige oplevelser i mit liv, og noget jeg KUN kan anbefale andre at gøre.