Om os Rejs ud
Et lærerigt praktikophold i Canada

Et lærerigt praktikophold i Canada

Jesper Lindegaard Schmidt på 22 år har netop afsluttet sit praktikforløb hos virksomheden The Real Estate Institute of British Columbia i Vancouver, Canada. Jesper læser finansøkonom på Erhvervsakademi SydVest i Esbjerg og praktikforløbet har givet ham en masse oplevelser for livet samt et grundigt indblik i ejendomshandel som han håber, at han kan bruge i et fremtidig job.

Jesper har altid drømt om at komme til udlandet og da chancen bød sig i forbindelse med hans studie tog han den. ”Jeg ville gerne ud at opleve noget andet inden arbejdslivet venter og personligt ville det være godt for mig at komme væk fra lille sikre Danmark for en stund”.

Chancen for et praktikforløb i udlandet opstod, da Jesper på 3. semester deltog i et oplæg omkring muligheder for udlandsophold under studiet. Her kom Jesper i kontakt med virksomheden INTERNeX som er specialister i at arrangere praktikophold i udlandet. Jesper ville gerne prøve kræfter som ejendomsmægler og INTERNeX hjalp Jesper med at finde frem til en rigtig god praktikvirksomhed. ”The Real Estate Institute of British Columbia arbejder med at afholde events og informere deres medlemmer om ejendomshandel i Vancouver og 95% af deres medlemmer er ejendomsmæglere. Hermed kunne jeg lære noget om ejendomshandel i Canada”, fortæller Jesper.

At tage min praktik i udlandet har været den bedste beslutning i mit liv. Jeg ved, at hvis jeg af en eller anden grund skal til Vancouver i fremtiden, så har jeg et netværk som er klar til at tage imod mig. Jeg kommer hjem med en masse oplevelser i bagagen og en følelse af JEG GJORDE DET!

Jesper Lindegaard Schmidt
Finansøkonom på praktikophold i Canada

ET LÆRERIGT FORLØB MED BRUGBAR VIDEN

En af de arbejdsopgaver som Jesper blev stillet overfor i sit praktikforløb, var at undersøge husmarkedet i hele Canada, herunder hvilke regler der er, når udlændige køber hus i Canada. Jesper skulle indsamle informationer og udarbejde tre rapporter herom – en for private kunder, en for erhvervskunder og en for landbrugskunder. ”Det tog næsten 2 måneder at skrive rapporterne. Jeg har aldrig skrevet en rapport på denne måde før og slet ikke på engelsk samt på et så højt niveau”. Heldigvis var hans chef og kollegaer rigtig gode til at tage imod ham og hjælpe ham med opgaven undervejs.

For Jesper var det at tale engelsk hele tiden især en stor omvæltning. ”Da jeg ankom troede jeg, at mit engelsk var godt og at det ikke ville være et problem, men jeg fandt hurtigt ud af, at mit engelsk ikke var perfekt. Der gik 2-3 uger inden det blev hverdag og mit engelsk er blevet meget bedre i løbet af praktikperioden”.

Hvis Jesper ser tilbage på sit praktikforløb, har det været meget lærerigt, selvom det er første gang, at virksomheden har haft en praktik. Han har opnået en stor viden om ejendomshandel. En viden som han håber at kunne få brug for i et fremtidig job som trainee hos en ejendomsmægler, når han dimitterer til sommer.

MASSER AF GODE OPLEVELSER MED HJEM I BAGAGEN

Under sit ophold boede Jesper ved to forskellige værtsfamilier som gjorde, at Jesper fik den canadiske kultur helt ind under huden. ”At bo i et fremmed land for en kort periode har gjort, at jeg har lært mig selv meget bedre at kende. Der er ingen kære mor som kan tage hånden om én, hvis der er problemer, og tidsforskellen til Danmark på 9 timer gjorde også, at det var besværligt at skrive med venner og familie”.

Hver onsdag var Jesper på pub med andre unge mennesker fra hele verden, som også var på udlandsophold i Canada arrangeret af INTERNeX. ”Det var super at lære folk at kende som stod i samme situation som én selv og inden man så sig om, så var man en del af en stor gruppe som tog på ture sammen, i byen osv.”

Jespers chef var ligeledes god til at give ham oplevelser under praktikopholdet. Fx tog hun ham med til et event arrangeret af Greater board of trade Vancouver, hvor selveste Barack Obama deltog.

OM UDDANNELSEN

Synes du at finansøkonomuddannelsen lyder spændende efter at have læst Jespers historie, så læs mere om uddannelsen her.