Om os Rejs ud
Fantastisk studiemiljø i Gent

Fantastisk studiemiljø i Gent

Mit navn er Sune, og jeg er 24 år. Jeg studerer til serviceøkonom med speciale i turisme på EASV i Esbjerg på andet år. Lige nu er jeg at finde i byen Gent i Belgien, hvor jeg har været i praktik ved turistkontoret (VISITGENT), og har efterfølgende valgt at tage et semester på Arteveldehogeschool, hvor jeg læser Project & Event management.

Skolen er stor og venner er mange, men det er kun et plus. Til at begynde med var det lidt vanskeligt at finde rundt, da skolen huser mere end 13.000 elever og har seks campusser fordelt rundt omkring i byen, i forhold til EASV’s campus hjemme i Esbjerg (EASV har også et campus i Sønderborg, red.) Jeg har helt fra begyndelsen ønsket at læse i udlandet, og studiekontoret ved EASV var gode til at bistå med hjælp og vejledning omkring skoleopholdet og Erasmusprogrammet.

Flere studerende end i Aarhus

Gent er kendt som Europas hjerte, da vi er tæt på London, Amsterdam, Bruxelles og Frankfurt bare for at nævne et par stykker. Det er ingen sag og komme rundt, fordi togforbindelserne er gode, og billetterne er billige. Gent huser sammenlagt alle sine studerende mere end 70.000 studerende fra hele landet, og det gør byen til den største studieby i hele region Flandern. Der er flere studerende end i Aarhus! Gent er kulturby og byder på masser af aktiviteter hen over hele året, så som GeentseFeeste, studenterugen, Patersholfeesten, filmfestivallen og mere til.

Dette er kun toppen af isbjerget. Ellers er tommelfingerreglen at man starter med øllet, chokoladen og vaflerne.

Sune Madsen
Læser Project & Event management i Gent

Flamsk for begyndere

Udover undervisningen i Project & Event management, modtager jeg sprogundervisning i flamsk (Hollandsk) om aftenen to gange om ugen a la fire timer. I Belgien er modersmålet flamsk, fransk og tysk, flamsk snakkes i Flandern, hvor jeg befinder mig og sproget er en regional dialekt, der har sin herkomst fra det oprindelige hollandske sprog.

Salute.
Sune