Om os Nyheder
EASV fastholder stærk position på uddannelsesmarkedet

EASV fastholder stærk position på uddannelsesmarkedet

15.03.2024

Erhvervsakademi SydVest (EASV) har netop frigivet sine optagelsestal for kvote 2 for 2024, og resultaterne peger på en fortsat stabil interesse for de videregående uddannelser, selvom der er observeret mindre variationer i antallet af ansøgere.

Selvom vi har oplevet en mindre tilbagegang sammenlignet med sidste år, hvor vi så en imponerende stigning på 28 %, er det vigtigt at notere, at vi næsten har fastholdt vores fremgang.

Henrik Larsen
Rektor

Erhvervsakademi SydVest (EASV) har i dag offentliggjort sine optagelsestal for kvote 2, der vidner om en stabil interesse for de videregående uddannelser, dog med mindre variationer. I år har 325 ansøgere eksempelvis valgt Erhvervsakademi SydVest som deres 1. prioritet, mens tallet lå på 343 sidste år.

Rektor for EASV, Henrik Larsen, kommenterer: ”Selvom vi har oplevet en mindre tilbagegang sammenlignet med sidste år, hvor vi så en imponerende stigning på 28 %, er det vigtigt at notere, at vi næsten har fastholdt vores fremgang. Samlet set er vi tilfredse med tallene, der afspejler en vedvarende interesse for vores uddannelser.”

Han fremhæver desuden, at onlineuddannelserne fortsat er populære blandt ansøgerne. ”Onlineuddannelserne er klart kommet for at blive. Der er stadig en sund interesse – især på Finansbachelor online og Bygningskonstruktør online, mens Markedsføringsøkonom online oplever et lille fald.”

En anden detalje, EASV bider mærke i, er, at uddannelsen Datamatiker i Tønder har modtaget fire ansøgere i kvote 2, hvilket er én ansøger mindre sammenlignet med sidste år. ”Det viser, at der stadig er en interesse for uddannelsen i området, men det kommer også til at kræve en indsats at kunne fastholde udbuddet”, lyder det fra Henrik Larsen.

Interessen fra de internationale ansøgere er fortsat høj, men på grund af aktuel lovgivning, er der begrænsede optagemuligheder.

”EASV er 1. prioritet for 190 internationale ansøgere, men må kun optage 78. Det har vi forgæves forsøgt at få ændret, da regionen mangler arbejdskraft, og vores erfaringer er, at størstedelen af de internationale talenter ønsker at blive og arbejde her efter endt uddannelse,” siger han.

I alt har EASV modtaget over 800 ansøgere i Kvote 2 i år, hvilket rektor Henrik Larsen betegner som et pænt tal. På visse områder ser tallene dog ikke imponerende ud – tværtimod. Som han afslutningsvis forklarer: ”Driftsteknolog Offshore, El-installatør, Energiteknolog og Produktionsteknolog har under 20 ansøgere i alt. Det afspejler et strukturelt samfundsproblem; behovet for dimittender fra de teknologiske uddannelser er jo akut – især til den grønne omstilling.”

EASV's uddannelser i Esbjerg, Sønderborg, Tønder & online

UDDANNELSESOVERSIGT