Finansbachelor-uddannelsen online specialiserer dig i rådgivning inden for bank, revision, realkredit, ejendomshandel, ejendomsadministration eller pension og retter sig mod rådgivende og administrative funktioner i finansielle virksomheder.
Uddannelser
Finansbachelor – online
Professionsbachelor

finans­bachelor online

Varighed
3,5 år
Økonomi
SU
Studiestart
August
Lokationer
Online
Sprog
Dansk
Næste ansøgningsfrist:
15. marts 2024 - Kvote 2
5. juli 2024 - Kvote 1
Hold dig opdateret
Modtag nyheder fra Erhvervsakademi SydVest om Åbent Hus arrangementer og ansøgningsfrister
Ansøg nu

Med finansbachelor online får du kendskab og viden om økonomiske og juridiske emner som f.eks. samfunds- og privatøkonomi, erhvervsjura samt salg og kunderådgivning.

Du lærer at arbejde kundeorienteret og analytisk og at kommunikere dine løsningsforslag bedst muligt med udgangspunkt i kundernes ønsker og behov, ligesom du lærer at anvende branchens beregningsredskaber og it-værktøjer.

Efter uddannelsen kan du bl.a. arbejde i banker, finansieringsselskaber, realkreditinstitutter, forsikringsselskaber, revisionsfirmaer eller som ejendomsmægler og ejendomsadministrator.

Om at studere online

Finansbachelor online svarer til et fuldtidsstudie og har samme høje aktivitetsniveau som den klasserumsbaserede undervisning.

Det er et fleksibelt studie, hvor du kan følge undervisningen fra den geografiske placering, der passer dig bedst – oftest på de tidspunkter du ønsker.

Samtidig vil du have adgang til studievejledning, SU-vejledning og IT-vejledning i samme omfang som studerende med fysisk tilstedeværelse.

Hvis du ønsker det, kan du få faglig sparring og vejledning gennem fysisk tilstedeværelse på afdelingerne i Sønderborg og Esbjerg.

Du tilbydes også at deltage i faglige og sociale arrangementer med fysisk tilstedeværelse – bl.a. studieture i ind- og udland.

Undervisningen

Som onlinestuderende ved Erhvervsakademi SydVest tilbydes du deltagelse i en studiegruppe fra dag 1. Formålet er, at I skal understøtte hinandens læring gennem projektarbejde og opgaveløsning, og I bestemmer selv, hvordan I samarbejder.

Der vil løbende være kontakttid med underviserne, og der vil være live oplæg med cases fra virkelighedens virksomheder og gruppepræsentationer i løbet af uddannelsen.

Resten af tiden skal du f.eks. løse selvstændige opgaver, se videoer eller læse faglitteratur. Det kræver, at du kan planlægge din egen tid ansvarligt – til gengæld er det muligt at passe et job eller en sport/hobby ved siden af.

Finansbacheloruddannelsen er en 3,5-årig videregående uddannelsen fordelt på syv semestre. Uddannelsen består af en obligatorisk del, valgdel, praktik på 5. semester samt dit afsluttende bachelorprojekt.

Uddannelsen er inddelt i følgende fagområder:

 • Økonomi
 • Erhvervs- og finansjura
 • Kommunikation, salg og rådgivning
 • Forretningsforståelse og -udvikling

Studieretning

Fra 4. semester får du mulighed for at tone finansbacheloruddannelsen med en studieretning, som udvikler dine færdigheder inden for den retning, hvor du ønsker at gøre karriere. Du kan vælge mellem følgende studieretninger:

 • Ejendomshandel
 • Ejendomsadministration (kræver fysisk fremmøde)
 • Finansielle forretninger
 • Økonomistyring
 • Forsikring og pension (kræver fysisk fremmøde)

Ud over overstående fagområder omfatter finansbacheloruddannelsen valgfag samt det afsluttende bachelorprojekt.

Praktik

På uddannelsen skal du i dit 5. semester i fysisk praktik. Det giver dig muligheden for at kombinere teori og praksis i en virksomhed i et sammenhængende forløb. Du bestemmer selv, om praktikken skal være i en virksomhed i Danmark eller i udlandet.

Udlandsophold

På Erhvervsakademi SydVest har du mulighed for at komme til udlandet som en del af din uddannelse. Du kan både vælge at tage et semester i udlandet eller tage din praktik i udlandet. Begge dele som fysiske udlandsophold. Læs mere her.

Tekniske krav

Læringssystemet består af online platformen Moodle og til live oplæg og præsentationer benyttes Zoom.

Som onlinestuderende skal du have en internetforbindelse med hurtig hastighed til download og upload samt en stabil forbindelse.

Studieordning

Tidligere studieordninger kan rekvireres ved henvendelse

ADGANGSKRAV

Du skal have én af følgende uddannelser for at søge om optagelse:

 • STX, HF, HHX, HTX, EUX eller særligt hf-forløb for fremmedsprogede (GIF) – alle med engelsk C og enten matematik B eller virksomhedsøkonomi B
 • En af nedenstående relevante erhvervsuddannelser – samt engelsk C og enten matematik B eller virksomhedsøkonomi B
  • Finansuddannelsen
  • Handelsuddannelsen
  • Kontoruddannelsen

Bemærk at de specifikke adgangskrav skal være bestået.

KVOTE 1

Du skal søge via kvote 1, hvis du har en gymnasial eksamen.

Ansøgningsfristen i kvote 1 er 5. juli kl. 12.00.

KVOTE 2

Du skal søge via kvote 2, hvis du har et andet adgangsgrundlag end en gymnasial eksamen.

Ansøgningsfristen i kvote 2 er 15. marts kl. 12.00.

Du kan læse om kvote 1 og kvote 2 under ofte stillede spørgsmål.

BESØG OS

Er du interesseret i at høre mere om finansbachelor-uddannelsen på Erhvervsakademi SydVest, er du altid velkommen til at besøge os. Se hvordan her.

JOBMULIGHEDER

Finansbachelor-uddannelsen kvalificerer dig til en række jobmuligheder i forskellige typer af finansielle virksomheder, som banker, finansieringsselskaber, realkreditinstitutter, forsikringsselskaber, ejendomshandlere, revisionsfirmaer og lignende.

VIDEREUDDANNELSE

Med en finansbachelor har du en række muligheder for videreuddannelse. Du har adgang til fx en kandidatuddannelse i samfundsvidenskabelig jura og flere diplom- eller masteruddannelser.

SU

Studerende på finansbachelor-uddannelsen er berettiget til SU. Når du er blevet optaget på uddannelsen, kan du søge SU, men du skal være opmærksom på, at du tidligst kan søge SU en måned før den måned, du kan få SU fra.

Har du for eksempel ret til SU fra september, kan du tidligst søge fra den 1. august. Du er først SU-berettiget til en måned på en uddannelse, når man starter før den 20. i måneden. Dvs. starter du på en uddannelse den 21. august og derefter, så er du først SU-berettiget til SU fra september måned.

ANSØG

Du skal søge SU direkte på hjemmesiden www.SU.dk
Har du brug for vejledning i forbindelse med din SU kan du henvende dig til vores SU vejledere på mail.

Studielivet på Erhvervsakademi SydVest

Oplev studiemiljøet

Forsknings- og innovationsprojekter

På Erhvervsakademi SydVest får du den nyeste viden. Både undervisere og studerende deltager i forsknings- og udviklingsprojekter med det formål at skabe ny viden for dig og erhvervslivet.