Finansbachelor-uddannelsen specialiserer dig i rådgivning inden for bank, revision, realkredit, ejendomshandel, ejendomsadministration eller pension og retter sig mod rådgivende og administrative funktioner i finansielle virksomheder
Uddannelser
Finansbachelor
Professionsbachelor

finans­bachelor

Varighed
3,5 år
Økonomi
SU
Studiestart
August
Lokationer
Esbjerg
Sprog
Dansk
Næste ansøgningsfrist:
15. marts 2024 - Kvote 2
5. juli 2024 - Kvote 1
Hold dig opdateret
Modtag nyheder fra Erhvervsakademi SydVest om Åbent Hus arrangementer og ansøgningsfrister
Ansøg nu

Med finansbacheloruddannelsen får du kendskab og viden om økonomiske og juridiske emner som fx samfunds- og privatøkonomi samt erhvervsjura samt salg og kunderådgivning.

Du lærer at arbejde kundeorienteret og analytisk og hvordan man kommunikerer og præsenterer sine løsningsforslag bedst muligt med udgangspunkt i kundernes ønsker og behov, ligesom du lærer at anvende branchens beregningsredskaber og it-værktøjer.

Du kan blandt andet arbejde i banker, finansieringsselskaber, realkreditinstitutter, forsikringsselskaber, revisionsfirmaer eller som ejendomsmægler og ejendomsadministrator.

 

 

Finansbacheloruddannelsen er en 3,5-årig videregående uddannelse fordelt på syv semestre. Uddannelsen består af en obligatorisk del, valgdel, praktik på 5. semester samt dit afsluttende bachelorprojekt.

Uddannelsen er inddelt i følgende fagområder:

  • Økonomi
  • Erhvervs- og finansjura
  • Kommunikation, salg og rådgivning
  • Forretningsforståelse og -udvikling

STUDIERETNING

Fra 4. semester får du mulighed for at tone finansbacheloruddannelsen med en studieretning, som udvikler dine færdigheder inden for den retning, hvor du ønsker at gøre karriere. Du kan vælge mellem følgende studieretninger:

  • Ejendomshandel
  • Ejendomsadministration
  • Finansielle forretninger
  • Økonomistyring
  • Forsikring og pension

Ud over overstående fagområder omfatter finansbachelor-uddannelsen valgfag samt det afsluttende bachelorprojekt.

PRAKTIK

På dit 5. semester skal du i praktik. Du bestemmer selv om praktikken skal være i en virksomhed i Danmark eller i udlandet.

UDLANDSOPHOLD

På Erhvervsakademi SydVest har du mulighed for at komme til udlandet som en del af din uddannelse. Du kan både vælge at tage et semester i udlandet eller tage din praktik i udlandet. Læs mere her.

Studieordning

Tidligere studieordninger kan rekvireres ved henvendelse

ADGANGSKRAV

Du skal have én af følgende uddannelser for at søge om optagelse:

  • STX, HF, HHX, HTX, EUX eller særligt hf-forløb for fremmedsprogede (GIF) – alle med engelsk C og enten matematik B eller virksomhedsøkonomi B
  • En af nedenstående relevante erhvervsuddannelser – samt engelsk C og enten matematik B eller virksomhedsøkonomi B
    • Finansuddannelsen
    • Handelsuddannelsen
    • Kontoruddannelsen

Bemærk at de specifikke adgangskrav skal være bestået.

KVOTE 1

Du skal søge via kvote 1, hvis du har en gymnasial eksamen.

Ansøgningsfristen i kvote 1 er 5. juli kl. 12.00.

KVOTE 2

Du skal søge via kvote 2, hvis du har et andet adgangsgrundlag end en gymnasial eksamen.

Ansøgningsfristen i kvote 2 er 15. marts kl. 12.00.

Du kan læse om kvote 1 og kvote 2 under ofte stillede spørgsmål.

BESØG OS

Er du interesseret i at høre mere om finansbachelor-uddannelsen på Erhvervsakademi SydVest, er du altid velkommen til at besøge os. Se hvordan her.

JOBMULIGHEDER

Finansbachelor-uddannelsen kvalificerer dig til en række jobmuligheder i forskellige typer af finansielle virksomheder, som banker, finansieringsselskaber, realkreditinstitutter, forsikringsselskaber, ejendomshandlere, revisionsfirmaer og lignende.

VIDEREUDDANNELSE

Med en finansbachelor har du en række muligheder for videreuddannelse. Du har adgang til fx en kandidatuddannelse i samfundsvidenskabelig jura og flere diplom- eller masteruddannelser.

SU

Studerende på finansbachelor-uddannelsen er berettiget til SU. Når du er blevet optaget på uddannelsen, kan du søge SU, men du skal være opmærksom på, at du tidligst kan søge SU en måned før den måned, du kan få SU fra.

Har du for eksempel ret til SU fra september, kan du tidligst søge fra den 1. august. Du er først SU-berettiget til en måned på en uddannelse, når man starter før den 20. i måneden. Dvs. starter du på en uddannelse den 21. august og derefter, så er du først SU-berettiget til SU fra september måned.

ANSØG

Du skal søge SU direkte på hjemmesiden www.SU.dk
Har du brug for vejledning i forbindelse med din SU kan du henvende dig til vores SU vejledere på mail.

Studielivet på Erhvervsakademi SydVest

Oplev studiemiljøet

Forsknings- og innovationsprojekter

På Erhvervsakademi SydVest får du den nyeste viden. Både undervisere og studerende deltager i forsknings- og udviklingsprojekter med det formål at skabe ny viden for dig og erhvervslivet.