Uddannelsen som el-installatør i Esbjerg bygger ovenpå din elektrikeruddannelse. Du lærer at arbejde med installation og drift af systemer inden for stærkstrømsteknik.
Uddannelser
El-installatør
Erhvervsakademiuddannelse

el-­installatør

Mød de studerende

Hør hvorfor Klaus læser til installatør
Varighed
2 år
Økonomi
SU
Studiestart
September
Lokationer
Esbjerg
Sprog
Dansk
Vurdering af undervisningen
EASV
Gennemsnit
Næste ansøgningsfrist:
15. marts 2019 - Kvote 2
5. juli 2019 - Kvote 1

Har du spørgsmål?

 • Esbjerg
  Torben Hagen Madsen
  +45 4199 1299

Tjek også vores

ofte stillede spørgsmål

Du bliver gennem uddannelsen udfordret i at kombinere viden om blandt andet boligen, el-installationer, elforsyningsanlæg, jura, økonomi, projektstyring og organisation samt konstruktion og i at anvende denne viden i installationsarbejde.

El-installatøren planlægger og gennemfører installationsopgaver efter gældende lovgivning inden for stærkstrøm. Du kommer til at arbejde med avanceret teknologi og med projektering, konstruktion og dimensionering. Du kan arbejde som projektleder, salgsingeniør eller rådgiver i virksomheder inden for elbranchen.

Når du har afsluttet uddannelsen, har du mulighed for at søge om autorisation som el-installatør.

Uddannelsen til el-installatør er en 2-årig videregående uddannelse, fordelt på fire semestre. Uddannelsen består af tre kerneområder, og derudover indeholder uddannelsen valgfag, praktikforløb samt et afsluttende eksamensprojekt.

Uddannelsen er inddelt i følgende kerneområder:

 • Installationstekniske basiselementer: du lærer om sproglig kommunikation, teknisk dokumentation, matematik og informationsteknik.
 • Virksomhedsemner: du lærer om projektledelse og entreprisestyring, økonomi og virksomhedsdrift, organisation og ledelse samt kvalitet, sikkerhed og miljø.
 • Elstudieretningen: du lærer om elektroteknik, forsynings- regulerings- og installationsteknik samt enten autorisation eller stærkstrøm.

PRAKTIK

På dit 4. semester skal du i praktik. Du bestemmer selv om praktikken skal være i en virksomhed i Danmark eller i udlandet.

BOGLISTE

Du finder boglisten til el-installatør uddannelsen her

Studieordning

Tidligere studieordninger kan rekvireres ved henvendelse

Adgangskrav

Du skal have én af følgende uddannelser for at søge om optagelse:

 • En erhvervsuddannelse som elektriker; elektriker 1 og 2, elektriker (bygningsautomatik, installationsteknik, kommunikationsteknik, styrings- og reguleringsteknik) elektronik- og svagstrømsuddannelsen eller automatik- og procesuddannelsen (med specialer og trin 2)

Kvote 2

Du skal søge via kvote 2, hvis du har et andet adgangsgrundlag end en gymnasial eksamen.

Bemærk: Har du en af de uddannelser, der er nævnt under “Adgangskrav”, har du mulighed for at søge helt frem til 5. juli kl. 12.00 – uanset at du søger via kvote 2.

Jobmuligheder

 • Uddannelsen som elinstallatør kvalificerer dig til flere forskellige jobs:
 • Projektleder
 • Installatør – stærkstrøm
 • Salgsingeniør
 • Rådgiver
 • Har du svendebrev og bestået autorisationsprøven, kan du starte egen virksomhed som elinstallatør.

Videreuddannelse

Du har gode muligheder for videreuddannelse. Uddannelsen giver dig adgang til bacheloruddannelsen teknisk manager offshore.

SU

Studerende på el-installatøruddannelsen er berettiget til SU. Når du er blevet optaget på uddannelsen, kan du søge SU, men du skal være opmærksom på, at du tidligst kan søge SU en måned før den måned, du kan få SU fra.

Har du for eksempel ret til SU fra september, kan du tidligst søge fra den 1. august. Du er først SU-berettiget til en måned på en uddannelse, når man starter før den 20. i måneden. Dvs. starter du på en uddannelse den 21. august og derefter, så er du først SU-berettiget til SU fra september måned.

Ansøg

Du skal søge SU direkte på hjemmesiden www.SU.dk
Har du brug for vejledning i forbindelse med din SU kan du henvende dig til vores SU vejledere på mail.

Studielivet på Erhvervsakademi SydVest

Oplev studiemiljøet